Mobeye Bewaking van medische apparatuur

Levensreddende medische apparaten verdienen dubbele bewaking. Naast ingebouwde beveiligingsfuncties en hoorbare storings­indicaties, is extra toezicht raadzaam. De Mobeye PowerGuard (CM4100) vervult deze extra bewaking.

Alarmdoorgifte

Als lokale alarmering van een medisch apparaat niet mogelijk of niet voldoende is, sluit u de Mobeye PowerGuard aan. Deze zal het alarm “uitlezen” en deze via de mobiele telefoon doorgeven aan ingestelde contactpersonen of aan een meldkamer.

Voorbeelden zijn het afgaan van een epilepsie-alarm, het doorgeven van paniekmeldingen, een bedweegsysteem, het opengaan van een AED-kast, controle op beademingsapparatuur, etc. Via oproep, sms en/of e-mail worden de contactpersonen gewaarschuwd.

Melding bij storing

Voor een medisch apparaat met een (potentiaalvrij) storingsuitgang functioneert de Mobeye PowerGuard als alarmmelder bij storing. De twee potentiaalvrije ingangen zijn instelbaar als NO of NC contact. Met instellingen zoals alarmvertraging en vrij definieerbare alarmteksten zorgt de Mobeye PowerGuard voor een betrouwbare bewaking op het functioneren van de apparatuur.

Stroomuitvalarm

De stroomvoorziening wordt continu bewaakt. Zodra er stroomuitval is, volgt een alarm. De bewaking gebeurt door de meegeleverde net­adapter in hetzelfde stopcontact te steken als het medische apparaat, of direct op een 12VDC uitgang. De alarmering bestaat uit telefonische oproepen, sms-meldingen, e-mails of een melding naar een meldkamer.

Back-up systeem voor lokale alarmering

De PowerGuard heeft een interne communicatiemodule voor het mobiele netwerk. Dit maakt het doorgeven van het alarm onafhankelijk van de lokale infrastructuur. Bovendien zullen de batterijen het functioneren overnemen bij stroomuitval. Hierdoor fungeert hij ook als back-up systeem voor lokale oproep­systemen. Een dubbele bewaking bij vitale functies.

Documentatie


Download de informatie “Bewaking van medische apparatuur”

Ga naar de productpagina Mobeye CM4100