Mobeye nieuws

Aankondiging T-Mobile in Nederland

Diverse Mobeye gebruikers hebben deze zomer een brief ontvangen van T-Mobile met de aankondiging dat zij stoppen met de ondersteuning van 2G; per 1-7-2021 was dit voor mobiele telefonie en en per eind 2022 zal dit ook ook apparaten gelden. We horen dat enkele van hun low budget 06-kaarten al niet meer in apparaten werken, andere nog wel. Hun machine-to-machine kaarten met 097-nummers doen het sowieso tot eind 2022.

Let op, dit geldt NIET voor het KPN en Vodafone netwerk. Zij geven aan tot minimaal eind 2025 door te gaan met 2G; en gezien de hoeveelheid aan kritische 2G apparaten in het veld, ligt in de lijn der verwachting dat dit nog veel langer zal zijn.
De Mobeye simkaart is multi-provider en mag dus kiezen van welk netwerk het gebruik maakt: KPN, Vodafone en dus nog ruim een jaar ook T-mobile. Dit is een machine-to-machinesimkaart en is bedoeld voor apparaten. Met deze simkaart kunt u het langst van 2G gebruik maken.

Heeft u nu een T-Mobile simkaart in uw Mobeye apparaat? Dan kunt u overstappen op een Vodafone of KPN simkaart (bijvoorbeeld SIMYO). Prepaid of contract. Of u kiest voor de Mobeye simkaart (in combinatie met de Mobeye Internet Portal). Voor dit laatste kunt u ons raadplegen via het contactformulier.


Bijzonder tijden met bijzondere aandacht
De jaren 2020 en 2021 zullen ons altijd blijven herinneren aan de Corona crisis. Ook Mobeye past zich aan. Een deel van de medewerkers werkt vanuit thuis en er zijn de nodige voorzorgsmaatregelen. Ook helpen we onze klanten met de nodige hulpmiddelen. Diverse inentingscentra bewaken vaccins de koelkasten met de Mobeye temperatuurbewakers en stroomuitvalmelders. Daarnaast is meten en aansturen op afstand steeds belangrijker aan het worden.
We zien dat kracht, flexibiliteit en veerkracht van groot belang zijn. We hebben diep respect voor een ieder die bijdraagt aan de samenleving en in het bijzonder aan de gezondheid van mensen. We hopen dat de maatschappij snel weer “open” kan.


Nieuwe huisstijl, nieuwe website
In de loop van 2021 verandert Mobeye de huisstijl en zelfs het logo. Deze site zal stapsgewijs veranderen en voorzien worden van nieuwe pagina’s. We hopen dat u gemakkelijk de weg vindt in de producten, sectoren, supportpagina’s en voorbeelden van het gebruik van onze producten. Mist u iets of heeft u een opmerking? We horen het graag!


Bloesemtijd, vorst tot aan de ijsheiligen

Tuinders en telers weten het; bloesem is mooi maar kwetsbaar. Tot medio mei kan het vriezen, en dat is niet goed voor het vocht in de bloesem. Beregenen is een optie, maar niet gewenst. Om de teler in dit beslisproces te begeleiden heeft Mobeye de nachtvorstmelders afgestemd op de wensen uit de markt. Dit voorjaar is het weer druk met telers die deze installeren voor een goede nachtrust. Slapen zo lang het kan, op het goede moment wakker gebeld worden en de juiste informatie hebben. We helpen graag.


Mobeye in het nieuws


April 2020 Vaktijdschrift
In het Duitse vaktijdschrift S+B voor elektronica en toegang is een uitgebreid artikel gepubliceerd over Mobeye.


December 2019 Mobeye inzet door politie Almere
In veel gemeentes is het Mobeye alarm een hulpmiddel tegen woninginbraken en een extra steun tijdens vakanties.
Iedere gemeente geeft eigen invulling aan de heimelijkheid of openheid van de inzet. Bekijk de video die gemeente Almere eerder dit jaar hierover heeft gemaakt.


September 2019 Oldtimer-Praxis
In het Duitse tijdschrift “Oldtimer-Praxis” is de Mobeye Argos uitgebreid getest en kundig bevonden om de oldtimers te bewaken van autoliefhebbers. De redacteur is zelfs zo overtuigd, dat de Argos tot op de dag van vandaag zijn eigen oldtimer beveiligt.


01-12-2016 Brabant Z.O. zet Mobeye in tegen inbrekers
Al in ruim 50 gemeentes worden Mobeye alarmsystemen ingezet door politie en gemeente. En niet onverdienstelijk, want naast het feit dat bewoners een stuk zekerheid krijgen door het mobiele alarmsysteem en zich veilig voelen door het kordate optreden van de politie, worden ook met regelmaat succesverhalen gemeld.


16-05-2016 Mobeye voor beveiliging van leegstaande panden: publicatie in Spotlight
Het Engelse tijdschrift voor huiseigenaren, Spotlight, publiceerde een interessant artikel over de beveiliging van leegstand. Lees hier het artikel.


20-7-2015 Partnership Ei Electronics en Mobeye
Hemmink en Mobeye zijn een partnership aangegaan. Beide bedrijven hebben veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het partnership bekrachtigt dit.
Hemminkis importeur/distributeur van ondermeer Ei Electronics rookmelders. Mobeye heeft met haar technologie een communicatiemodule gemaakt voor ondermeer de Ei600-serie. Door samen te werken versterken Hemmink en Mobeye elkaars producten.


28-04-2015 RTL nieuws bericht over inzet Mobeye in Rotterdam
Zie hier de reportage.


15-03-2015 Ook Politie Hilversum zet Mobeye alarmsystemen in
In navolging van vele andere gemeentes, is politie Hilversum ook gestart met een heterdaadoffensief met behulp van het Mobeye i110 alarmsysteem. Zie hier het hele artikel.


20-06-2014 Dikke duim voor Mobeye Argos in ANWB Kampeer en Caravan Kampioen
De Mobeye Argos komt erg goed uit een productbeoordeling door de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen. De ANWB roemt de mogelijkheden en heeft tijdens een test bevonden dat het apparaat prima werkt. Zie hier het hele artikel.


12-12-2013 Ivo Opstelten neemt Mobeye i110 in ontvangst
Door het initiatief ‘1-Dag-Niet’ stond 11 december in het teken van 1 dag geen inbraken. Burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland presenteerde het Mobeye mobiele alarmsysteem aan minister Opstelten als maatregel tegen inbraak. Bekijk het filmpje op het Mobeye YouTube kanaal: https://www.youtube.com/MobeyeBV.

Onderscheidingen

De Mobeye ThermoGuard is in 2012 geplaatst in de MKB innovatietop 100.

De Mobeye Call-Key is in 2013 geplaatst in de MKB Innovatietop 100.

In 2014 stond Mobeye twee keer in de MKB Innovatietop 100; met de Mobeye Argos en als “Mobeye inside” in de Greenbox van CB Flevo.

Met de Cow Call, een ontwikkeling met een Ierse partner, heeft Mobeye in 2017 een plaats gekregen in de MKB Innovatietop 100.

De Mobeye ThermoGuard TwinLog, de temperatuur-bewaker met logfuncties is in 2015 bekroond met de ETOP Award in de categorie Utiliteit.