Zodra een Mobeye apparaat ingezet wordt, krijgt het zijn eigen verhaal. Het zijn de klanten die het gebruik bepalen, en daarmee de zin van de toepassing. Een aantal hiervan willen we met u delen.

Mobeye in het veld

Temperatuurbewaking van vaccins

Vaccinatiebedrijf PreventVaccins is specialist in gezondheidstests en inentingen. Op 24 vestigingen verzorgen verpleegkundigen vaccinaties voor reizigers. Voor het bewaken van de temperatuur bij de medicijnopslag gebruikt PreventVaccins de Mobeye ThermoGuard. Door de temperatuur tussen 2 en 8 graden te houden, is de kwaliteit van vaccins en andere medicijnen gewaarborgd.

Draadloos op bestaand vliegveld

Changi Airport (vliegveld Singapore) heeft AED-kasten die door iedereen geopend kunnen worden. Zodra dit gebeurt, waarschuwt een interne (batterijgevoede) Mobeye module de medische staf van het vliegveld. Door een uitgekiende berichtenstructuur naar de hulpdiensten, kunnen medische specialisten snel ter plaatse zijn. Via een datalogger zijn er communicatiechecks.

Monitoren van warmtenetten

In de steden Rotterdam en Utrecht komt warm water de woningen in. De leidingen hiervan zijn geïsoleerd door een vacuüm laag. De druk in deze laag wordt in de gaten gehouden door de Mobeye SISTM. Voor het meten van de waterdruk in het ondergrondse leidingnet heeft Mobeye voor de beheerder Eneco een draadloze signaaloverdrager ontwikkeld.

Surveillance = mens + techniek

Beveiligingsbedrijf M&M is Mobeye klant vanaf het eerste uur. Met oog voor innovatie zet directeur Maurice van den Hoogen de mobiele alarmsystemen in bij tijdelijke objectbeveiliging, zoals op bouwplaatsen en in leegstaande panden. Dit maakt de surveillance efficiënter én effectiever.

Inzet door politie

In veel Nederlandse gemeenten zet de politie Mobeye alarmsystemen in tegen woninginbraak. Door de draadloze en mobiele werking, zijn ze snel en flexibel inzetbaar. Dit kan zijn na een inbraak, om inbrekers op heterdaad te betrappen bij herhaling, of juist preventief in risicopanden. Bewoners reageren hier positief op.

Vorstmelder voor agrariërs

VGB Watertechniek is specialist in beregening. Dit kan zowel bewatering bij droogte zijn, als het beregenen van bloesem bij nachtvorst. Voor hun klantengroep, fruittelers, zet VGB de Mobeye nachtvorstmelder CML4275 in. Met alarmeringen en up-to-date grafieken wordt de agrariër gewekt en bepaalt bij of beregening nodig is.

De Cow Call, geboorte-alert voor kalfjes

De Cow Call is een innovatief geboorte-alert voor koeien. De boer wordt bij het breken van de vliezen gewaarschuwd over de aanstaande bevalling van het kalf. Voor onze Ierse partner heeft Mobeye de draadloze sensor- en communicatietechnologie ontwikkeld.

Brandmelding bij instellingen

KVV Bedrijfsveiligheid onderhoudt brandmeld-installaties van instellingen voor begeleid wonen. Om de bewonersgroep bij brand te kunnen helpen, gebruikt men Mobeye CM2400 en CM4400 brandmelders. Bij brand stuurt de interne GSM-module een alarm naar het centrale zorgcentrum en de meldkamer. Hierdoor kan snel hulp geboden worden.

Regelaar van in-flight entertainment

Voor onze Duitse partner Cabinnet ontwikkelt en produceert Mobeye regelmodules voor vliegtuigtrolleys. In de trolleys zitten in-flight entertainment en shopfaciliteiten voor “bring your own device” concepten. Hierdoor kunnen vliegmaatschappijen een flexibele en kostenefficiënte service bieden aan passagiers.

Referenties

Met succes ingezet

Compleet is het overzicht bij lange na niet, maar in het navolgende vindt u wel heel wat succesverhalen van Mobeye producten.

2 mei 2020 Fruittelers aan de beregening
Een drukke maand voor de Europese fruittelers en daarmee ook voor Mobeye. Dit jaar heeft een warme start gehad en een koude maand april. Dat betekent dat de bloesem al goed op gang was toen de nachtvorst intrad. Fruittelers weten hier alles van. Midden in de nacht opstaan om de bloesem te beregenen. Vele fruittelers hebben ons laten weten een veel betere nachtrust te hebben nu ze zich laten wakker bellen door de Mobeye nachtvorstmelder. Om daarna aan de hand van de grafiek te beslissen of beregening ingezet moet worden.

20 april 2020 Bijzondere tijden
Nu een virus zich wereldwijd heeft verspreid en de mens tot nederigheid verplicht, geeft het ons voldoening een steentje bij te kunnen bijdragen. Aangemerkt als “cruciaal bedrijf” mogen, moeten en willen we hard doorwerken. Met ook bijzondere leveringen: stroombewakers voor Noorse beademingsapparatuur; temperatuurbewakers voor Afrikaanse spoedhospitals en diverse beveiligingsapparatuur.

Heeft u een verhaal te delen, al dan niet geanonimiseerd? Al onze verhalen zijn waarheidsgetrouw; bedoeld om anderen te inspireren om controle over de eigen situatie te houden. We horen graag uw bevindingen!


April 2020 Museum geholpen met PowerGuard
Op een van de Waddeneilanden kon tot voor kort stroomuitval leiden tot problemen voor het hele eiland. Dit levert de nodige problemen op als je van de stroomvoorziening afhankelijk bent. Een van de musea realiseerde zich dat de waterpompen in de aquaria altijd moeten blijven werken. Door het gebruik van een Mobeye PowerGuard zjin ze meermaals tijdig gewaarschuwd en hebben ze noodmaatregelen kunnen treffen.

21-08-2019 Fietsende inbreker aangehouden
Nadat er al in meerdere panden in de buurt was ingebroken, heeft de bewakingsdienst in Oost-Nederland Argos systemen gebruikt in de risico-panden. Toen hij weer toesloeg, sloegen de inbraaksystemen alarm. De politie werd snel gealarmeerd en troffen de man fietsend in de wijk aan. De politie roept op om altijd aangifte te doen bij pogingen tot inbraak. Dan weten zij wat er in de wijk gebeurt en kan gericht worden gerechercheerd.

19-08-2019 Inbreker sjouwt met spullen
Bij een inbraak op een bedrijventerrein werd een inbreker verraden door een Mobeye Argos. De man had dit niet door en was rustig bezig met het inladen van spullen, toen meerdere eenheden van de politie kwamen. Tjsa..


15-05-2019 Twee inbrekers ingerekend dankzij ‘Mobeye’
Twee Almeerders die in januari werden opgepakt na een inbraak in de Emmeloordse wijk De Erven, liepen tegen de lamp dankzij een Mobeye inbraaksysteem. Dat bleek in mei tijdens de rechtszaak tegen het tweetal. Het stille alarm dat zonder ingewikkelde installatie onopvallend in een woning kan worden geplaatst seint bij verdachte bewegingen automatisch de politie in of stuurt het berichten naar andere ingestelde telefoonnummers. Bij de inbraak in De Erven was de politie in januari dankzij dit apparaat snel bij de woning. Agenten zagen drie inbrekers wegvluchten. Na een zoektocht in de wijk konden met de hulp van een hond en een helikopter twee verdachten worden ingerekend. De Almeerders van 19 en 22 jaar oud kregen dinsdag respectievelijk vijf maanden cel en vier maanden (jeugd)detentie opgelegd voor de inbraak. Uit de woning in De Erven werd een klein bedrag aan Zweedse Kronen gestolen. De verdachten hadden dit geld op zak toen ze werden opgepakt. bron: Omroep Flevoland

13-05-2019 Volop beweging
Met de inzet van maar liefst drie Mobeye systemen in een gebouw in een Gelderse gemeente, is het zelfs voor de meest professionele inbreker geen ontkomen meer aan. Op deze ochtend was het raak en ging het alarm af. Ondanks snelle surveillance ter plaatse was de indringer al vertrokken. Ondertussen had hij het alarmsysteem in de wc-pot gegooid. Doordat de inbreker wist dat hij gesnapt was, was de tijd beperkt en is uitgebreider leed voorkomen. En gelukkig, het systeem functioneerde nog.

02-11-2018 Twee koperdieven opgepakt na melding van Mobeye Buitenmelder CMVXI-R
Twee Roemeense criminelen zijn vannacht betrapt op koperdiefstal bij een metaalbedrijf in Drente. Het bedrijf heeft meerdere Mobeye buitenmelders aan de hekken hangen. De aanwezige bedrijfsleiding werd telefonisch gealarmeerd. Ze hebben de mannen kunnen grijpen en vasthouden, tot de politie arriveerde.


01-11-2018 Mobeye Argos helpt bij oprollen hennepkwekerij
Na goed voorwerk en het slim inzetten van opsporingsmethoden, heeft de politie vandaag een hennepkwekerij kunnen ontmantelen. Chapeau voor politie én onder meer de Mobeye Argos.

23-10-2018 Vandalen blijven niet ongezien
Geobserveerd door een Mobeye Argos en een Mobeye CMVXI-R is het niet meer mogelijk de lege school en inpandige sportzaal van een van de Drentse gemeenten ongezien binnen te glippen. Afgelopen nacht werden de beveiligingsdienst gewaarschuwd door beide alarmsystemen. De bewegingen van de vandalen in de sporthal werden opgemerkt door de aanwezige Mobeye beveiligingssystemen.

15-09-2018 Heterdaad in woning in Amersfoort
Twitterbericht van de wijkagent: “Gisteren werd een woninginbreker op heterdaad aangehouden op de Rustenburgerweg. In de woning lag een zogenoemde Mobeye. Daardoor werden de collega’s gealarmeerd. De verdachte probeerde nog te vluchten maar liep in de armen van de collega’s. De verdachte zit nog vast.”


3 april 2018 Kledingdiefstal verijdeld door slimme inzet Mobeye i110
Het is al even geleden, maar pas nu bereikte het verhaal ons. Een beveiligingsmedewerker bij een groot kledingmagazijn, zelf eigenaar van twee Mobeye i110 systemen, was erg alert. Met regelmaat verdween kleding uit de magazijnen en na onderzoek bleek dat deze gedurende de werkdag werd verzameld boven de heren W.C.’s. Om de grijpgrage dieven op heterdaad te kunnen betrappen, nam hij zijn Mobeye GSM alarmsystemen mee van huis en plaatste deze in de ruimte boven de W.C.’s. Vanaf dan was het een peulenschil om de bandieten te vangen en over te leveren aan de politie. Knap werk!

16 februari 2018 Aanhouding inbreker
Politie Midden-Schieland heeft een heterdaad aanhouding van een inbreker in een tuinhuisje kunnen verrichten door de inzet van een Mobeye alarmsysteem.

3 februari 2018 Vier arrestaties in opslag vol gestolen fietsen
Vier verdachten zijn in Amersfoort aangehouden voor heling en diefstal van meerdere dure fietsen. De politie kwam de vier op het spoor na onderzoek. Op basis van informatie werd een opslag in Amersfoort al enige tijd extra in de gaten gehouden. Een Mobeye alarmsysteem detecteerde beweging en daarop ging de politie vrijdag direct naar de opslag toe.
In de opslag werd een busje met een Pools kenteken aangetroffen. De politie vermoedt dat hiermee de fietsen naar Polen konden worden gebracht. Op het moment dat agenten de opslag binnen gingen, waren er mannen druk bezig met het sleutelen aan de fietsen. Eén man zette het op een rennen toen hij de agenten in het vizier kreeg, maar toen de agenten dreigden een taser te gebruiken, gaf de man zich gewonnen.
Vier mannen werden aangehouden, drie met een Poolse nationaliteit en één man met een Nederlandse nationaliteit. Ze zijn ingesloten voor verder verhoor.
„De verdachten hadden een dure smaak, gezien merk en type fietsen”, laat politie Amersfoort via Facebook weten.


Januari 2018 Inbraak verijdeld bij tuinder
De eigenaar van een tuindersbedrijf in het Groene Hart had genoeg van de insluipers in zijn bedrijf. Ruim een jaar geleden plaatste hij twee Mobeye Buitenmelders, de Outdoor CMVXI-R. En met succes, want hij heeft meermaals een alarmering op zij telefoon ontvangen. Onlangs zijn er, met de opgeroepen hulp van de politie, twee inbrekers kunnen aanhouden.

November 2017 Twee maal raak bij auto-inbraak
In een gerichte inzetactie door de politie zijn binnen drie weken twee maal auto-inbrekers ontmaskerd. In één situatie werd gepoogd een radionavigatiesysteem en airbag los te maken. In de andere situatie had de autodief het gemunt op een Mercedes. De politie werd in beide gevallen tijdig geïnformeerd door een Mobeye GSM alarmsysteem en kon de verdachten inrekenen.

20-10-2017 Vandalen opgepakt in Oman
Ook in het Midden Oosten worden Mobeye systemen ingezet tegen criminaliteit. Vandaag hoorden we van een klant in het Sultanaat Oman dat de Mobeye CM2000 (CM-Guard) zijn werk heeft gedaan in een elektriciteitshuisje. Ze zijn erg blij dat ze de inbrekers hebben kunnen oppakken en gaan de beveiliging uitbreiden naar meer transformatorhuisjes.


01-08-2017 Zomeroffensief met resultaat
Tijdens de zomermaanden worden in veel gemeentes Mobeye alarmsystemen ingezet, om woningen van vakantiegangers te bewaken, op aanbod van politie en gemeente. Dit leidde in het oosten van Nederland, in één gemeente al tot twee keer resultaat. Binnen een week werden in twee woningen inbrekers betrapt en ingerekend. De bewoners zijn op de hoogte gesteld en konden hun vakantie voortzetten.

23-01-2017 Bingo, koperdieven gepakt!
Op een bedrijventerrein in ‘s-Hertogenbosch zijn afgelopen vrijdagavond twee koperdieven (man en vrouw) opgepakt door de politie. Eerder die dag hadden ze al schade aangebracht. De politie verwachtte dat ze zouden terugkomen en had zich hierop voorbereid. Na een melding van een Mobeye alarm ging de politie er ’s avond op af en rekende de twee in.

19-01-2017 Preventie in de koude winter
Je kunt maar beter je voorzorg nemen in de winter. Een Mobeye gebruiker met een vakantiehuisje op een mooi poldereiland in de kop van Noord-Holland, wilde vorstproblemen voorkomen indien de CV zou uitvallen. Omdat het eiland niet bereikbaar is bij (dun) ijs, had hij preventief al een elektrische op aangesloten op de uitgang van de Mobeye MS200 temperatuurdetector, die automatisch aanschakelt (en een telefonische melding stuurt) bij een te lage temperatuur. En ja hoor, de voorbereiding bleek nodig en nuttig. In deze koude dagen viel de CV uit en wordt het huisje inmiddels voldoende warm gehouden door het ingeschakelde kacheltje. De MS200 doet zijn werk en de eigenaar wacht nu tot het water weer bevaarbaar is.


18-01-2017 Deze week hebben we weer veel verhalen over successen met Mobeye systemen te horen gekregen. Van een surveillancebedrijf uit de buurt van Nijmegen, dat veel Mobeye systemen inzet bij de beveiliging, horen we over meerdere heterdaadjes op bouwterreinen en in leegstaande panden in 2016. Van een rechercheteam in Zuid-Nederland begrijpen we dat er ook diverse lieden achter de tralies zijn beland door sensoring en melding van Mobeye systemen.

01-12-2016 Nachtelijke stroomstoring
Een leuk berichtje bereikte ons vanochtend: “Het systeem is maandag geïnstalleerd, en heeft vandaag al zijn nut bewezen. Vanmorgen een stroomstoring in centrum Amsterdam, en de CML2255 heeft me netjes wakker gebeld om kwart over 4 vannacht (…). Ik kon dus op tijd in de serverruimte zijn om meer schade te voorkomen. Systeem werkt perfect!!”

02-11-2016 Zes man opgepakt bij twee incidenten
Een bedrijf met een van de chiquere rondvaartboten in Amsterdam gebruikt de Mobeye Buitenmelder (CMVXI-R) als beveiliging. En tot twee maal toe was het in de afgelopen weken raak: inbrekers kwamen in de schepen en dachten rustig aan het werk te kunnen. Nietsvermoedend, maar het alarm ging af bij de eigenaar. De eigenaar ging er in beide situaties al snel met de politie op af. En aangezien de boten aan een steiger liggen, waren ze als ratten in de val. Opbrengst: in totaal 6 man opgepakt.


22-03-2016 Stroomuitvalmelder voorkomt dat vissen sterven
Al jaren gebruikt een Noord-Hollandse klant, specialist in bijzondere vissoorten, een Mobeye PowerGuard. Vandaag rapporteert hij ons dat deze al drie keer heeft voorkomen dat de dure vissen zijn gestorven. Zijn aquarium heeft namelijk stroom nodig, voor de pomp en om de temperatuur op 30 graden Celsius te houden. Bij stroomuitval moet de generator zo snel mogelijk worden aangezet. Inmiddels heeft deze viseigenaar de PowerGuard vervangen door een CML2255 die naast de aanwezigheid van stroom, ook de temperatuur in de gaten houdt.

12-03-2016 Kalfje betrapt
In samenwerking met een Ierse partij ontwikkelt Mobeye een melder die de boer belt als een kalfje op het punt staat geboren te worden. Deze week zijn weer de eerste new born kalfjes van het jaar ter wereld gekomen. De Mobeye melder deed goed zijn werk en zodoende was de boer er steeds op tijd bij.

16-02-2016 Vrouw betrapt met hennepplanten
In de provincie Gelderland heeft de politie beet gehad na plaatsing van een Mobeye inbraaksysteem in een woning. Op heterdaad kon een vrouw worden betrapt bij het bewateren van Hennepplanten. Er is ook een BMW en een grote som geld in beslag genomen.


14-02-2016 Mobeye voorkomt diefstal van radio- en navigatiesysteem
De politie in het oostelijk deel van Nederland heeft vandaag een autodief betrapt die bezig was het navigatiesysteem in een luxewagen los te maken. Omdat het vermoeden er al was dat de auto doelwit zou worden, had de politie er een Mobeye alarmsysteem in geplaatst. Met goed succes!

4-01-2016 Inbrekers gepakt na alarm in Amersfoort
Op oudejaarsavond heeft de politie twee verdachten van een woninginbraak in Amersfoort aangehouden. De politie reageerde rond 22:30 uur op een Mobeye-alarm, nadat het bewegingen waarnam en de politie alarmeerde. Inbrekers hadden een ruit ingeslagen. De bewoners waren op dat moment niet thuis. In de woning troffen de agenten twee mannen aan. Een 20-jarige Amersfoorter en een 21-jarige Amsterdammer werden in de woning aangehouden.

26-12-2015 Mobeye kerstalarm: 2 verdachten opgepakt in Voorschoten
In de nacht van 25 op 26 december nacht zijn er 2 woninginbrekers op heterdaad aangehouden. Ze hadden ingebroken in een woning waar de politie een Mobeye i110 in had laten leggen. Toen de politie ter plaatse kwam waren de inbrekers nog binnen. Toen de politie de woning omsingeld had en een politiehond ter plaatse was, gaven de inbrekers hun poging op en leverden ze zichzelf uit aan de politie.


26-12-2015 Mobeye kerstalarm: heterdaadje in Borger
In de vroege ochtend zorgde een Mobeye Argos voor stil alarm vanuit een woonhuis in Borger. Het alarm is via de lokale surveillancedienst doorgezet naar de Regiopolitie. Ter plaatse heeft de politie een verdachte aangehouden die zich schuil hield op zolder. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

5-12-2015 Heterdaad bedrijfsinbraak 4 verdachten aangehouden
Het afgelopen half jaar zijn er meerdere inbraken geweest bij een bedrijf in de Plaspoelpolder in Rijswijk. Hierop kreeg het bedrijf vanuit politie Rijswijk een Mobeye i110 te leen.
In de nacht van 4 op 5 december 2015 werd er wederom ingebroken in het bedrijf. Door het Mobeye alarm werd de politie snel op de hoogte gesteld van de inbraak waardoor de directe omgeving snel kon worden afgezet en de vier verdachten konden worden aangehouden.

30-10-2015 Succes met de Mobeye Buitenmelder CMVXI-R
Het is nog niet zo lang geleden dat de nieuwe versie van het Mobeye Outdoor Alarm is geïntroduceerd en het eerste succes door politie is nu gerapporteerd. Afgelopen weekend heeft politie Oost-Nederland de buitenmelder ingezet op een locatie die vaker werd geteisterd door vernielingen. Door een vernuftige opsporing, kon de politie snel na het doormelden van de bewegingsmelder ter plaatse zijn op deze openbare plek. Drie jongeren, bekenden van de politie, waren bezig met vernielingen en brandstichting. Door de Mobeye Buitenmelder konden ze op heterdaad worden betrapt en hebben ze bekend.


2-10-2015 Heterdaad: jongeren aangetroffen in schoolpand
Op vrijdag 2 oktober 2015 om 17.00 uur ontving de mobiele surveillance Emmen een inbraakmelding van een Mobeye Argos alarmsysteem vanuit een leegstaand schoolpand te Nieuw Buinen. Omdat dit een stil alarm betrof heeft de mobiele surveillant ook direct de politie hierover geïnformeerd. De Regiopolitie Borger was ook snel ter plaatse waardoor men in het gebouw jongeren aangetroffen die zonder toestemming naar binnen waren gegaan via een vernield raam. De politie heeft de jongeren aangehouden en na verhoor overgedragen aan de ouders.

25-06-2015 Heterdaadje in Zierikzee
Omdat er al twee keer ingebroken was in hetzelfde restaurant in Zierikzee plaatste de politie daar de Mobeye i110. Het vermoeden was dat de dader(s) terug zouden komen. En inderdaad, twee dagen later was het raak en sloeg het alarmsysteem aan. Na de melding ging politie naar het pand. De roldeur van de bijbehorende garage bleek open te staan. Achter een stapel kratten zat een man verstopt. In zijn rugzak vonden ze verschillende flessen drank, ook had hij inbrekersspullen en een wit poeder bij zich. De mobiele verklikker had hiermee haar nut bewezen.

28-04-2015 Zichtbare ontspanning door inzet Mobeye
Het RTL nieuws bericht over inzet Mobeye in Rotterdam, met een interview met de stadsmarinier en een slachtoffer van een inbraak. Deze Rotterdammer uit zijn dankbaarheid en is blij dat hem een Mobeye i110 alarm in bruikleen is gegeven. Zie hier de reportage.


02-02-2015 Mobeye Argos helpt twee koperdieven oppakken
Twee mannen zijn betrapt terwijl ze koper probeerden te stelen uit een bedrijfspand in Veendam. De Mobeye Argos was met twee extra bewegingsmelders opgehangen in het pand. Even na middernacht detecteerde de Mobeye Argos inbrekers en meldde dit door naar het beveiligingsbedrijf. Toen beveiligingsmensen en de politie een kijkje gingen nemen vonden ze het duo verstopt onder een systeemvloer. Volgens directeur John Mulders van CSN is de 42-jarige verdachte een oude bekende. De inwoner van Lelystad raakte eerder al zwaargewond toen hij bij een inbraak zes meter naar beneden viel. ,,Hij is blijkbaar weer hersteld, maar ook erg hardleers”, zegt Mulders.

1-11-2014 Verdachten inbraak aangehouden met hulp van Mobeye alarm in Amersfoort
Op zaterdag 1 november werden in een pand aan de Utrechtseweg dankzij ingezette Mobeye alarmsystemen twee verdachten betrapt op inbraak. Deze zijn door de gemeente Amersfoort aangeschaft en in beheer bij de politie in het kader van bestrijding van inbraken. Op 1 november werd na een alarmsignaal van de Mobeye rond 22.30 uur een 26-jarige man in het pand aangetroffen en aangehouden. Een medeverdachte, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldde zich al snel nadat agenten met honden het pand vervolgens betraden. Beide mannen hadden inbrekerswerktuigen bij zich. In het pand werden eveneens tassen met inbrekerswerktuig aangetroffen.

30-10-2014 Vandaag rapporteerde een Oostenrijkse klant dat Mobeye hem dit jaar bergen ijs heeft bespaard. Deze importeur van Nestle ijs, had al jaren last van stroomuitval tijdens evenementen. Meerdere keren per jaar trof hij ’s ochtend een bak gesmolten ijs aan als de stroomvoorziening of noodaggregaten het hadden begeven. Begin 2014 schafte hij een Mobeye PowerGuard aan, waardoor hij ’s nachts meldingen van stroomuitval ontving. Na een kort telefoontje met de event manager was de stroom dan steeds weer terug. Zodoende kon hij dit jaar een kostenpost van duizenden euro’s aan gesmolten ijs voorkomen.


10-10-2014 Mobeye alarm verraadt inbreker in Utrecht
Door een samenwerking van politie, gemeente en een woningbouwcooperatie in Utrecht is vandaag een inbreker in de kraag gevat. ’s Ochtends rond 5.30 uur ging het Mobeye het bewegingsalarm af. De beheerder reageerde adequaat en checkte eerst of het een agent zelf kon zijn. Toen dit niet zo bleek te zijn, snelden politie en beheerder naar de woning. Een deur in de (leegstaande) woning was geforceerd. Na een korte zoektocht bleek de inbreker zich schuil te houden op een van de daken. De man is ingerekend en wordt binnenkort voorgeleid.

17-06-2014 Dieseldiefstal verijdeld door Mobeye i110.
De Mobeye CM-Guard wordt veelvuldig ingezet om te alarmeren indien dieseltanks ongeoorloofd worden geopend. Maar vandaag hoorden we dat ook de Mobeye i110 meerdere dieseldieven heeft doen oppakken. Onder de klep van de wat grotere dieseltanks zit vaak een compartiment waar de i110 (en ook Argos, red.) prima in verstopt kan worden. Bij het openen van het deksel, meldt de i110 dit door. Zo zijn er, kregen we vandaag te horen, in Zeeland al meerdere boeven gevangen.

08-06-2014 En weer was het raak in een leegstaand pand van een woningbouwvereniging. Midden in de nacht ging het Mobeye alarm af. De politie ging er samen de beheerder direct naar toe. Ze stuitten op de deur met de knip erop. Na het intrappen van de deur, bleek dat een raam aan de achterkant al losgesneden was. Ziet er uit als werk van krakers. Mensen weliswaar gevlogen, maar de beheerder erg blij dat hij er tijdig bij was.


02-06-2014 Twaalf inbrekers gepakt in één jaar
Vandaag bereikte ons volgend bericht, van een surveillance bedrijf uit het noorden van het land: “De door ons geplaatste Mobeye heeft flink resultaat opgeleverd. in 1 jaar tijd hebben we inmiddels 12 inbrekers kunnen aanhouden op 1 locatie. Wegens het ontbreken van stroomvoorzieningen hebben we een Mobeye geplaatst. Werkt geweldig!”

25-04-2014 Politie Amersfoort vangt twee inbrekers door Mobeye systeem.
Een in de woning geplaatste Mobeye leidde op donderdagavond 24 april tot de arrestatie van twee woninginbrekers in de wijk Schothorst. In een gezamenlijk project van gemeente en politie worden Mobeye alarmsystemen geplaatst in huizen, die bij beweging een melding geeft aan de politie. De pakkans op een woninginbreker wordt hiermee aanmerkelijk verhoogd.
Het systeem bleek gisteravond succesvol toen rond 21.45 uur de bewegingsmelder in de woning actief werd. Meerdere politie-eenheden gingen naar de betreffende woning en zetten de omgeving af. Agenten constateerden dat er een raam verbroken was en de verdachten zich nog in te woning bevonden. Op het moment dat één van hen, een 17-jarige Amersfoorter, de woning verliet werd hij aangehouden door de postende agenten. De tweede verdachte, eveneens een 17-jarige inwoner van Amersfoort, trachtte nog te vluchten maar kon in de directe omgeving in de kraag worden gevat.
Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek naar betrokkenheid bij meerdere inbraken.

21-04-2014 Een woningbouwvereniging in het midden van het land gebruikt Mobeye i110 systemen om leegstaande panden te beveiligen. Met Pasen deed een van de systemen wat het doen moest; na een alarmmelding bleek dat vandalen de ramen van een van de woningen had ingegooid. Door dit snel op te sporen werd erger voorkomen.


10-03-2014 Het lijkt wel een jaarlijks uitje voor dieven, om naar de boot van familie Smit te gaan. Maar inmiddels weten ze wel hoe een koe een haas vangt. Deze keer was het wederom het Mobeye alarmsysteem dat de familie waarschuwde. De dieven hebben nog een dummy camera kapotgemaakt, maar maakten toch maar dat ze wegkwamen. Bij aankomst was er gelukkig slechts beperkte schade.

01-12-2013 Twee keer raak in Ede
Politie Ede zet de Mobeye alarmsystemen in om de heterdaadkracht te vergroten en rust te geven aan bewoners. In korte tijd hebben de systemen twee keer succes gehad. Bij een bedrijf waar de computers waren gestolen en men de boeven terug verwachtte, werden direct daarna Mobeye alarmsystemen ingezet. Binnen 5 dagen was het al raak: de alarmmelding werd goed opgevolgd, wat resulteerde in een achtervolging en een gecrashte auto’s. De computers deden het nog…
In een andere situatie deed een Mobeye i110 zijn werk in een school. Hierdoor zijn koperdieven op heterdaad aangehouden.

01-11-2013 CM-Guard als boevenvanger
De batterijgevoede GSM alarmmelder blijkt de politie al vele keren te hebben geholpen. Vandaag hoorden we van weer drie interessante opsporingen. Slimme inzet heeft al meerdere zaken kunnen oplossen.


25-08-2013 Vannacht is een inbreker aangehouden door de politie in Schoonhoven. Na al drie bedrijfsinbraken heeft de politie de Mobeye geplaatst. Het Mobeye inbraakalarm betrapte de inbreker op heterdaad.

25-08-2013 Het watertaxibedrijf dat al eerder melding maakte dat de Mobeye WaterGuard had kunnen voorkomen dat hun boot aan het zinken was, meldt nu nog meer succes; met enige regelmaat blijkt dat de bilgepomp niet is aangezet en het wateralarm een melding geeft dat de boot volloopt. De WaterGuard dient hier dus als ‘Bilgepomp-Guard’!

20-08-2013 Drie keer raak in ruim een jaar!
Een politiehondenvereniging in Limburg was al vaker slachtoffer geweest van inbraak en vandalisme in hun verenigingsgebouw, wat hun deed besluiten een Mobeye alarm neer te leggen. Hun verslag: ‘In 15 maanden hebben we al drie keer alarm gehad; de eerste keer waren te laat, maar de twee andere keren hebben we de dieven kunnen verjagen. Twee weken geleden nog: toen we, na de alarmmelding, aankwamen rijden, gingen de boeven op de vlucht. Een aggregaat die ze hadden klaargezet, hadden ze gelukkig achtergelaten. Wat is het Mobeye alarmsysteem toch een prachtig apparaat’.


01-08-2013 Botenhuis gebruikt WaterGuard als dakbeschermer
Een botenhuis in Sneek heeft nog wel eens last van hoog water. De bovenkant van de aangemeerde boten kunnen bij het stijgen van het water het dak raken, met alle schade van dien. De beheerder van het botenhuis heeft hier een eenvoudige oplossing op gevonden: hij bevestigde de sensor van een Mobeye WaterGuard precies op de hoogte waarbij de boten nog veilig naar buiten kunnen worden gevaren. De paar keer per jaar dat dit gebeurt, krijgt hij nu alarm en voorkomt hij schade .

25-07-2013 Twee keer raak, vier koperdieven gepakt!
Surveillancebedrijf uit Veendam rapporteert: Opdrachtgever had al een tijdje last van inbraken. Ter plaatse was geen stroomvoorziening i.v.m. met verbouwing. Zodoende hebben wij de Mobeye besteld en geplaatst. Dezelfde nacht kwam er al een alarm binnen. Hierop is de beveiliging naar binnengegaan en hebben we 2 koperdieven aangetroffen en overgedragen aan de politie. Ze hadden zich verstopt in een kruipruimte.
Twee dagen later wederom inbraak. Niemand aangetroffen maar wel verse sporen en een fiets. Hierop 2de Mobeye besteld en geplaatst. Zelfde nacht weer melding. Hierop wederom 2 koperdieven aangehouden (andere). Zij hadden zich verstopt in een ondergelopen kelder.

08-06-2013 Dieseldieven gepakt door Mobeye systeem. Een Buitenmelder van Mobeye waarschuwde het surveillancebedrijf Ophorst uit Emmen. Deze ging er heen en waarschuwde tegelijk de politie. Een politiehond had de mogelijke dieseldief snel te pakken. Mooie samenwerking!


04-04-2013 Een bouwbedrijf uit de omgeving van Goes rapporteert over de bevindingen van de Mobeye PowerGuard: ‘De ervaringen zijn geweldig… we hadden namelijk na 1 week al alarm ’s nachts.. toen de politie ter plaatse kwam zijn de dieven gevlucht, helaas zijn deze niet gepakt (wel kenteken van de auto) maar hebben nu al 3mnd geen bezoek gehad…
Bij een andere bouw heeft de politie wel iemand aangehouden, die man liep met een kruiwagen vol koperen krachtkabels rond midden in de nacht…’

20-12-2012 In een lege kippenstal rond Groesbeek probeerden koperdieven hun slag te slaan. Niet wetend dat de stal in de gaten werd gehouden door een Mobeye i110, die doorgemeld stond op een surveillancedienst, werd hun feestje snel verstoord. De boeven zijn overgedragen aan de politie.

15-12-2012 Politie Bergambacht was nog maar een paar weken bezig om de Mobeye i110 in te zetten in risico-objecten, of het was al raak. Op 15 december werden twee mannen aangehouden die net daarvoor inbraken in een sportschool.


08-11-2012 Weer een heterdaadje, ditmaal met een Mobeye Powerguard!
Simpelweg door te bewaken of inbrekers op een bouwterrein de stroom uitzetten om de koper kabels te stelen.
Ze hadden al weken regelmatige diefstal en de eerste dag dat ze de Powerguard gebruikten was het raak en konden ze met de politie de inbrekers op heterdaad pakken.

05-10-2012 Een watertaxi bedrijf in Zeeland gebruikt de Mobeye WaterGuard voor de bewaking van zijn watertaxi’s. En gelukkig maar, want na een melding van vannacht bleek een boot aan het zinken te zijn. Door al bij het eerste waterscheppen gealarmeerd te zijn, kon erger worden voorkomen.

08-07-2012 De onlangs in gebruik genomen AED systemen op het vliegveld Changi Airport in Singapore, hebben hun dienst al bewezen. Vandaag is iemand met een hartaanval gered, omdat de AED uit de kast werd genomen, waarbij de ingebouwde Mobeye alarmering direct een waarschuwing stuurde naar de ‘medical staff’. Een mooie klantspecifieke Mobeye oplossing, die direct levens redt.


2012 diverse meldingen: een Beveiligingsbedrijf uit Eindhoven gebruikt meerdere Mobeye systemen. En met succes, want ze halen ‘iedere zoveel’ weken wel een ongenode gast uit een van hun objecten. In november hebben ze nog een inbreker aangehouden op Strijp-S.

Mei 2012 Een Mobeye i110 eigenaar gaat met zijn camper naar Spanje. Toen hij ongeveer 200 meter van zijn camper aan het relaxen was, ging het alarm af. Hij was snel ter plaatse en zag twee mannen in zijn camper spulletjes verzamelen. Zonder een ogenblik te twijfelen nam hij een stuk ijzer ter hand en ging op hen af. Gelukkig voor de man accepteerde de politie zijn actie achteraf; de inbrekers zijn, met enig letsel, ingerekend.

12-04-2012 In de boot van familie Smit lag een Mobeye i110. Midden in de nacht op 4 december ging het alarm af, waarop de heer Smit zich aankleedde en erheen ging. Bij aankomst bleken de poortdeuren naar zijn boot beschadigd en hoorde hij geluid bij de boot van de buren. Toen hij de dieven in de gaten kreeg volgde eerst een kort gesprek, waarna de dieven vluchtten. Een achtervolging leverde niets op. Wel hebben de inbrekers al hun spullen inclusief gereedschap achtergelaten. De dubbele inbraak zelf was dus verijdeld!


06-04-2012 Politie Gouda houdt twee jongens aan na een inbraak. Eerder had de politie een Mobeye i110 in de woning neergelegd. Bij het afgaan van het alarm zijn surveillance wagens naar de plaats van het delict gereden. In de buurt werden twee jongens aangehouden en werden het Mobeye systeem ook aangetroffen. Deze hadden ze meegenomen uit de woning. Later bleek helaas dat het bewijs niet helemaal rond kwam, waardoor de verdachten niet berecht zijn.

Winter 2012 De bewoners van een vakantiepark bij Heetveld hebben collectief gekozen voor de vorstbewaker Mobeye ThermoGuard. Het on-line opvragen van de temperatuur is al leuk, maar meerdere bewoners zijn het apparaat ook al dankbaar om schade te voorkomen. Bij minstens een woning is het defect raken van de thermostaat zo al geconstateerd, en dankzij de Thermostaat is een andere bewoner er achter gekomen dat zijn woning niet was aangesloten toen er gaskachels werden vervangen. Scheelde een boel schade!

26-01-2012 Politie Hollands Midden heeft op donderdag 26 januari rond 04.30 uur een 43-jarige man uit Voorhout aangehouden nadat hij had ingebroken in een bedrijfspand aan de Jacoba van Beierenweg. De meldkamer van de politie kreeg die nacht de melding binnen dat er een stil inbraakalarm afging in het pand. De politie had eerder het mobiele inbraakalarm van Mobeye in het pand geplaatst nadat er een poging diefstal van lood was gedaan. De politie vermoedde dat de inbreker nog een keer terug zou komen en plaatste daarom het alarm. Het mobiele inbraakalarm gaat af zodra het een beweging signaleert. Het gaat om een stil alarm waarbij de meldkamer van de politie geïnformeerd wordt als het afgaat.
Na het afgaan van het alarm ging de politie ter plaatse en zag dat een deur van het pand opengebroken was. Met een speurhond doorzocht de politie het gebouw. De hond vond de inbreker en de man werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.


December 2011 In een pilot project, geinitieerd door onze Lithouwse distributeur, zijn meerdere Mobeye i110 systemen geplaatst in stroomgebouwen van energiebedrijven. In de beginfase van het project zijn nu al tot twee keer aan toe inbrekers op heterdaad betrapt terwijl ze de ruimte betraden.

21 november 2011 Met de batterijgevoede buitenmelder van Mobeye is dit weekend succes behaald. Een set melders is gebruikt door Ophorst Security. Directeur André Ophorst: “Als beveiligingsbedrijf combineren wij graag manbewaking met technologie. De Mobeye Buitenmelder zetten we onder meer in op opdrachten om op een efficiënte manier koperdiefstal te voorkomen.” Het eerste resultaat mag er zijn: direct in de eerste week al werden vijf koperdieven betrapt na melding door de buitenmelder. Twee van hen konden direct worden aangehouden; later heeft de politie Rotterdam-Rijnmond de andere drie ook nog weten aan te houden.

Juni 2011 De heer Breuk gebruik de Mobeye i110 vooral als temperatuurbewaker op zijn boot, die 100 kilometer van hem af ligt. Toen het temperatuuralarm afging, is hij er direct op af gereden. En gelukkig, want de thermostaat had het begeven en de temperatuur bereikte al bijna het vriespunt. Vorstschade is zo voorkomen.


2011 Bij de eigenaar van een caravanzaak in Vlaardingen zijn twee inbrekers thuis op heterdaad betrapt na het alarm van de Mobeye i110.

12-10-2010 Vanuit de UK kregen we deze caught-in-the-act: ‘I purchased one of your alarms last year because my workshop premises had been broken into a few times, obviously I had a lot stolen – tools, large trailer etc. The reason for my email is to say how glad I am that I did as last night it was triggered and this resulted in 3 culprits being arrested and taken away. We had the police dogs and the helicopter there and just to tell you the police were very impressed with this alarm set up – it did you proud!! The arrests were made within 20 minutes of the alarm going off.’

2010 Een kleine rederij in de grachten in Amsterdam heeft regelmatig te kampen met inbrekers en zwervers in de bootjes. Meerdere keren per jaar treft hij deze aan na een alarmering door de Mobeye i110. In de zomer van 2010 heeft hij de inbrekers ook door de politie van Amsterdam op heterdaad laten betrappen.

06-05-2010 Diefstal verijdeld
Een klant uit het oosten van Nederland rapporteert: De Mobeye deed zijn werk perfect! Op 6 mei werd op klaarlichte dag ingebroken in een loods waar tijdelijk wat spullen opgeslagen lagen. Aangezien ons bedrijf op ongeveer 500m afstand ligt heb ik de daders op heterdaad kunnen betrappen. Stom dat ik er alleen naar toe ben gereden en uitgestapt ben om ze aan te spreken, want toen ik de politie wilde bellen ben ik bedreigd en is mijn telefoon afgepakt. Ze zijn daarna gevlucht, maar……ze hebben slechts twee paar veiligheidsschoenen kunnen stelen. Ze hadden niet gedacht dat er alarm aanwezig zou zijn in een afgelegen loods!

2010 Hulp bij bouwbewaking
Bij de bouw van het ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch heeft het dienstdoende surveillance bedrijf veelvuldig gebruik gemaakt van Mobeye alarmsystemen. Overdag werden de systemen gebruikt om de voorraad- en gereedschapuitgifteruimtes te bewaken, ’s nachts werden de looproutes bewaakt. Zeker overdag zijn hierdoor vele mensen betrapt op het ongeautoriseerd weghalen van materieel.

Juni 2010 Deense inbraak verijdeld
In Denemarken is dankzij de Mobeye i110 een inbraak verijdeld en zijn twee inbrekers opgepakt. Dit nieuws heeft zelfs de landelijke pers gehaald.


20-02-2010 Inbraakmelding garagebox
De heer Fey was in Engeland toen de Mobeye i110 in zijn garagebox afging. Hij dacht direct aan een inbraak en belde de politie. Helaas was de opvolging toen niet adequaat genoeg, want bij terugkomst in Nederland bleken zijn bezittingen te zijn gestolen.

2010 Vechtpartij na heterdaadje
Een surveillancebedrijf uit de buurt van Nijmegen, dat bij de bewaking van objecten bijna standaard gebruikt maakt van Mobeye systemen, rapporteert met regelmaat heterdaadjes. Een van de verhalen betrof een cafe, waar het alarm (stil) afging. Bij aankomst bleek de inbreker nog binnen te zijn. Na een korte vechtpartij vluchtte de inbreker, door dwars door een raam te springen.

2009 Mobeye succes bij projectontwikkeling.
Onlangs werd bij een van de bouwprojecten in Nijmegen ’s nachts gealarmeerd door de Mobeye. “We waren snel ter plaatse en troffen een onbekend busje aan bij de bouwplaats. Direct waarschuwden we de politie en gingen we het bouwterrein op. De politie heeft twee inbrekers kunnen inrekenen en gelukkig hebben we al onze spullen terug, ook wat al in het busje was gelegd. Zonder de Mobeye waren we onze spullen kwijt geweest.”