Mobeye Temperatuurbewaking medicijnkoelkast

Over WordPress

Geneesmiddelen dienen bewaard te worden onder de voorgeschreven omstandigheden, om de kwaliteit te waarborgen. De opslagtemperatuur is een belangrijke factor voor de stabiliteit en houdbaarheid van een geneesmiddel. Voor veel medicijnen, zoals vaccins, zijn de voorgeschreven opslagcondities tussen 2 °C en 8 °C. Ook zijn er medicamenten waar temperatuurbewaking bij -20 graden Celsius nodig is. De temperatuur van de koelkast of koelruimte moet hiertoe continu worden gemonitord en gelogd. In geval van een afwijking is een directe actie vereist.

Temperatuurbewaking met de Mobeye CML4255

De Mobeye ThermoGuard TwinLog CML4255 is een meetinstrument voor de bewaking van temperatuurwaarden. De digitale sensor(en) meten de temperatuur continu en er volgt direct alarm zodra de koelkast te warm of te koud is. Dit gebeurt per push-bericht, oproep, sms of e-mail, en desgewenst met een lokale sirene.

24/7 inzicht in het temperatuurverloop

De temperatuurwaarden worden gelogd in een instelbaar interval. Periodiek gaan de waarden naar de Mobeye Internet Portal. In een grafiek en tabel is het volledige temperatuurverloop inzichtelijk.

Dashboard

Het dashboard geeft een volledig inzicht in de apparaten op het dashboard. In een oogopslag is per apparaat inzichtelijk wat de technische status is en waar alarmgrenzen overschreden zijn.

Grafiekweergave

Met metertjes en grafieken is het totale temperatuurbeeld te krijgen. Het loginterval is instelbaar. Bij medicijnbewaking adviseren we om ieder kwartier een meetwaarden te verzamelen en twee keer per dag de grafiek met de nieuwe waarden te laten verfrissen. Bij een alarm volgt direct een alarm en zal de grafiek direct geüpdatet worden.

Extra zekerheden

De portal biedt extra betrouwbaarheid op het gebied van communicatie. De dataoverdracht heeft diverse fallbacks. En als extra veiligheidscontrole monitort de portal de ‘keep alive’ (test) berichten.

Dashboard

Grafiekweergave

Bewaking op stroomuitval

Hoewel de CML4255 langdurig batterijgevoed kan werken, is het zinvol met externe spanning te werken en de netadapter in de stekkerdoos van de koelkast te steken. De CML4255 controleert dan de stroom­voorziening en alarmeert bij het wegvallen ervan.

Documentatie


Download de informatie “Temperatuurbewaking in de medicijnkoelkast”

Ga naar de productpagina Mobeye CML4255