Mobeye Nachtvorstmelder

De Mobeye Nachtvorstmelders zijn een betrouwbare hulp voor telers en tuinders. In het voorjaar waarschuwt de temperatuurmelder bij naderende nachtvorst. Het Mobeye nachtvorstalarm belt de contactpersonen wakker zodra de ingestelde temperatuur is bereikt. De teler kan vervolgens bepalen of de bloesem beschermd moet worden via beregening of andere maatregelen.

Wakker worden op het juiste moment bij lentenachtvorst

De Mobeye nachtvorstmelders meten de buitentemperatuur continu en alarmeren bij het bereiken van de grenswaarde. De Mobeye CM4200X geeft enkel een alarm, met eventueel herhalingen. De CML4275 geeft, naast alarmering, het temperatuur­verloop weer via een online applicatie. Eenmaal in alarmstatus, wordt de grafiek iedere paar minuten ververst. Zo bepaalt u nog nauwkeuriger of maatregelen nodig zijn. En doordat u het temperatuurverloop op uw telefoon kunt volgen, heeft u overal en continu inzicht.

De melders kunnen langdurig op batterijen werken. De temperatuur­sensor is in de fabriek gekalibreerd.

Smart data transfer

Tijdens de bloesemperiode biedt de Mobeye CML4275 met de Smart Data Transfer optie optimaal inzicht in de temperatuurwaarden. Zodra de buitenlucht in de kritische temperatuurzone komt, worden de log- en synchronisatiefrequenties automatisch verhoogd. En als de alarmgrens is bereikt, volgt direct telefonisch alarm en wordt de grafiek iedere paar minuten ververst. Zo kunt u rustig de nacht in.

Waarschuwing bij hitte

De Mobeye CML4275 heeft meerdere functies die zinvol zijn gedurende het gehele jaar. Naast de ondergrens voor nachtvorstmeting, is ook een bovengrens van de temperatuurgrens instelbaar. Bij overschrijding ontvangt de teler een bericht. Dit is zinvol om te bepalen of folie gedraaid moeten worden, en of beregening nodig is voor afkoeling.

Urenteller met cumulatieve warmte-uren

Als extra mogelijkheid heeft de CML4275 een urenteller. Deze berekent het cumulatieve aantal uren boven of onder een temperatuurwaarde. In de Mobeye Internet Portal stelt u een periode en een temperatuurgrens in. In een diagram is vervolgens zowel het cumulatief verloop van de uren zichtbaar als het totale aantal uren waarin de temperatuur boven (of onder) de grens is geweest.

Documentatie


Download de informatie “Mobeye Nachtvorstmelder”

Ga naar de productpagina Mobeye CML4275

Ga naar de productpagina Mobeye CM4200 (de CM4200X heeft een buitenbehuizing)